IoT & Wireless Klubben: IoT-systemarkitektur – Aarhus

IoT & Wireless Klubben: IoT-systemarkitektur - Aarhus

Kære IoT & Wireless Klubmedlem

Du inviteres hermed til de næste møder i IoT & Wireless Klubben.
Møderne finder sted:

  • Onsdag den 24. april  2019 kl. 09.00 til ca. 16.00 hos FORCE Technology, Agro Food Park 13, Skejby, 8200 Aarhus N
  • Torsdag den 25. april 2019 kl. 09.00 til ca. 16.00 hos FORCE Technology, Venlighedsvej 4, 2970 Hørsholm

OBS: Tilmeldingsfrist for møderne er mandag den 22. april 2019.

På disse møder skal vi drøfte IoT-systemer og deres arkitektur. De vil blive afholdt i samarbejde med innovationsnetværket for smart urbanisering. Vi vil tegne de store rammer for, hvordan et IoT-system designes, og hvordan dette gøres på en måde, så der tænkes datadeling ind i processen. Vi vil starte med at introducere det, der er nyt på standardiseringssiden og belyse, hvad der rører på sig af nye og gamle protokoller, som er stærkt relaterede til IoT. Samtidig vil vi kort drøfte den kommende IoT week, og hvad der bliver interessant ved denne.

Herefter vil Anders Mynster præsentere, hvordan ISO/IEC-referencearkitekturen kan bruges til at designe nye IoT-systemer. Vi vil samtidigt også kigge på Smart City Reference Arcitechture Reference Model (SCRAM), som også stammer fra ISO/IEC. Herefter vil Alexandre Alapetite fra Alexandra Instituttet give en dybere beskrivelse af MQTT-protokollen og fortælle om, hvordan den kan tilpasses til de enkelte applikationer. Det er en bredt anvendt protokol, som passer til mange IoT-applikationer, men dens store fleksibilitet gør også, at man skal tænke mere over, hvordan den benyttes, så man kan udveksle data med andre systemer.

Efter frokost skal vi drøfte, hvordan byens data kan benyttes i samarbejde med IoT-systemer. I Århus vil Martin Brynskov fra Århus Universitet præsentere dette, og i Hørsholm vil det være Lise Søderberg fra Gate21, der vil fortælle med afsæt i projekt Den Regionale Datahub, hvordan man arbejder med byens data i forskellige prototyper. Data der kan være alt fra kommunale data og sensordata til eksterne datakilder. Herefter skal vi drøfte, hvordan IoT kan skabe forretning, og hvilke overvejelser man bør have i forhold til referencearkitekturen. Rasmus Lund fra Nordic Alpha vil introducere os for BCSA-modellen, som kan benyttes til at se, hvordan IoT-løsningen skaber mere værdi og sikrer en skalérbar forretning.

Så er det tid til hands-on. Anders Jacob Madsen fra FORCE Technology vil facilitere, at vi afprøver sensorer, og hvordan disse kan dele data med andre systemer. Til slut vil Thomas Gilbert give os en status på arbejdet med at standardisere det, der hedder semantisk interoperabilitet, som blot er en smart måde at beskrive forståelige data på. Altså, at når data sendes fra et system til et andet, så kan det andet system også selv finde ud af, hvad disse data betyder, og hvordan de kan benyttes i en kontekst. Først dykker vi ned i NGSI-informationmodellen, og derefter taler vi lidt om, hvilke andre standarder der findes til semantisk interoperabilitet i andre nicher som fx OPC-UA til industriel IoT og Continua til medical devices. Til slut vil vi drøfte indholdet på dagen og hvilke yderligere kilder, man kan bruge til at finde mere information.

Du er meget velkommen til at videresende denne invitation til andre i dit netværk. De skal blot huske at vælge ‘gæst’ i tilmeldingsforløbet (HUSK, at man kun kan deltage som gæst én gang).

Vi glæder os til at se dig.

PROGRAM

09:00-09:20 Kaffe og morgenmad
09:20-09:40 Introduktion til dagen og standardnyt – inkl. protokol overview
09:40-10:40 ISO/IEC referencearkitektur 30141 og SCRAM, Anders Mynster, FORCE Technology
10:40-11:00 Kaffe og vidensdeling
11:00-12:00 MQTT access, tilpasninger og anvendelser, Alexandre Alapetite, Alexandra instituttet
12:00-12:45 Frokost
12:45-13:15 Byens data, Lise Søderberg, Gate21 (Hørsholm) Martin Brynskov, Århus Universitet (Århus)
13:15-14:00 Better + Cheaper + Simpler + Available – grundprincipperne i IoT-forretningen, Rasmus Lund, Nordic Alpha
14:00-14:20 Kaffe og vidensdeling
14:20-15:00 Hands-on med sensorer og datakilder, Anders Madsen, FORCE Technology
15:00-15:30 Semantisk interoperabilitet, NGSI informationsmodel og andre semantiske standarder, Thomas Gilbert, AI
15:30-16:00 Diskussion af dagens emne og afrunding

FacebookTwitterLinkedInShare
Tema
Theme
DELTA Share
Varighed
Duration
kl. 09.00-16.00
Dato
Date
24. april 2019
Sted
Place
FORCE Technology
Pris
Price
Gratis for medlemmer

Kontaktperson
Contact person

Anders P. Mynster
Seniorkonsulent
+45 43 25 14 25

Find vej
Directions

Indlæser kort...

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!